Kaygının Hayatınızı Yönetmesine İzin Vermeyin
Yazar: Sylvie Rousseau
Yayınevi: Kabalcı Yayınları
Birincil Şeyler Dizisi’nin kaygı üzerine bu kitabında, bin bir türlü kaygımızın oluşturduğu engellerin varlığına rağmen, potansiyellerimiz dahilinde istediğimiz hayatı yaşayabilmemize olanak sağlayabilecek bir teknik olarak Kabul ve Kararlılık Terapisi (ACT) tanıtılıyor.
El yordamıyla giriştiğimiz kaygı ile mücadele türleri kısa vadeli sonuçlar üretip hatalarımızı tekrarlatırken, elinizdeki “rehber”, onunla uzun vadeli ve zararsız bir ilişkinin yollarını gösteriyor. ACT yaklaşımının kazandırma amacında olduğu psikolojik esneklik, kendini gözlemleme, kabul etme, bilişsel defüzyon, şimdiki ânın farkındalığı, kişi için öncelikli şeyleri saptama ve kararlı eylemlerde bulunma alıştırmaları sunarak kaygıya rağmen gerçekten yaşama becerisi edindiriyor. Tam da şu sorulara vereceğiniz yanıtları hayata geçirmek için: Kaygı kaplanının pençesinde olmasaydınız hayatınız nasıl olurdu? Kaygı hayatımızda bu denli yer kaplamasaydı zamanınızı neye harcardınız? Bu kitap, okurunu hayallerine yaklaşmak için doğru noktadan başlayan bir adım atmaya ve ilerlemeye çağırıyor.
Kaygı ne zaman sağlıklı, ne zaman sağlıksızdır? Kaygılanmamak elimizde midir? Kaygıyı azaltma veya yok etmeye çabalamak, doğru bir strateji midir? Kaygımız bizden güçlü mü? Kaygıya karşı girişilen mücadele kazanılabilir mi? Kaygıyla mücadelenin bedeli nedir? Sorun kaygıda mı, bizde mi; kaygı ona karşı tutumumuzdan daha iyisini hak ediyor olabilir mi? Kaygı bizi, bizim için önemli olandan nasıl uzaklaştırır? Elinizdeki kitapta tüm bu sorular ve daha fazlası, kaygıya dair elverişli bir bakış açısı ve farkındalığı da beraberinde getiriyor, üstelik kaygısıyla ilişkisini değerlendirebilmesi için okura çeşitli sorular yöneltilerek.
Bu kitabı okurken, Psikolog Sylvie Rousseau ile kaygı ile nasıl yaşanması gerektiği üzerine daha pek çok soru sorarak farklı farklı metaforlar üzerinden düşünecek, yaşamış veya yaşamakta olduğunuz şeyleri anlayacak, kaygılarınızı anlamlandıracak, aktarılan danışan hikâyeleri vasıtasıyla ise yalnız olmadığınızı duyumsayacaksınız. En önemlisi de anlaşıldığınızı hissedecek, kendinizi anlayacak ve kaygıyla en makul şekilde yaşama biçimini seçmek ve uygulamak üzere kılavuzluk edilecek ve yüreklendirileceksiniz.
Onur Yıldız’ın akıcı çevirisiyle…
| Kategoriler | Psikoloji, Birincil Şeyler Dizisi |
|---|---|
| Stok Kodu | K26036 |
| ISBN | 9786255621436 |
| Kağıt Kalitesi | 60gr Enzo |
| Sayfa Sayısı | 160 |
| Ebat | 13,5 x 21 |
| Baskı Yılı | 2026 |
| Çevirmen | Onur Yıldız |
| Kapak Tasarımı | Doruk Can Koçak |
| Etiketler | kaygının pençesinden kurtulmak , psikoloji , birincil şeyler |
Önceden gezdiğiniz kitap bulunmamaktadır.
Henüz yorum yok.